Ομιλία Ν. Κάζου – Βράβευση Αιμοδοτών

[imageeffect image=”3930″ type=”shadowreflection” target=”_self” el_position=”first”]

Την Πέμπτη 13-6-2013  πραγματοποιήθηκε ομιλία του Ροταριανού Νίκου Κάζου με θέμα “Το Φαράγγι του Μυλοποτάμου” με ταυτόχρονη προβολή.

[postgallery_grid data_source=”data-4″ orderby=”ASC” slidesetid=”sinestiasi-13-6-2013_o_kazos” content_type=”image” align=”aligncenter” imageeffect=”shadowreflection” lightbox=”yes”][divider_line type=”divider_shadow” opacity=”100″]
[videoembed type=”youtube” ratio=”sixteen_by_nine” url=”http://youtu.be/E_xGTkwd5_k” id=”video_0″ align=”aligncenter” shadow=”yes”][divider_line type=”divider_shadow” opacity=”100″]
[imageeffect image=”3929″ type=”shadowreflection” target=”_self” el_position=”last”]

Την ίδια βραδιά τιμήθηκαν οι Αιμοδότες του Ομίλου μας για την τακτική συμμετοχή τους στις Αιμοδοσίες που διοργάνωσε ο Ροταριανός Όμιλος Βόλου.

Ακολουθεί η ομιλία του Προέδρου του Ρ.Ο. Βόλου Κ. Στέλιαρου.

 

“Η Εβδομάδα που διανύουμε είναι αφιερωμένη στην Αιμοδοσία και τον Εθελοντισμό. Εθελοντισμός είναι η δραστηριότητα των ατόμων τα οποία εργάζονται για λογαριασμό άλλων χωρίς να υποκινούνται από οικονομικό ή υλικό όφελος. Ο εθελοντισμός γενικά θεωρείται μια αλτρουιστική δραστηριότητα, η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Ο Εθελοντισμός, εάν είναι στάση ζωής, είναι ένα αντίδοτο στον ατομισμό, στην εσωστρέφεια, στην κοινωνική υποκρισία.
Το άτομο που διέπεται από τον Εθελοντισμό χαρακτηρίζεται από σεβασμό στη διαφορετικότητα, κατανοεί τις όποιες ανάγκες των συνανθρώπων του, ανεξαρτήτως χρώματος, γένους, φυλής ή θρησκείας και προσπαθεί να βοηθήσει ανιδιοτελώς.
Κάπως έτσι δεν λειτουργεί το Ροταρυ ? Τετοιες δεν είναι οι αρχές μας ??
Έχοντας λοιπόν ενστερνιστεί τις αρχές αυτές αρκετά από τα μέλη μας, ή τουλάχιστον όσα μπορούν και επιτρέπεται να προσφέρουν αίμα για τον συνάνθρωπο δημιούργησαν άθελα τους μια ομάδα Εθελοντών αιμοδοτών του Ροταριανού Ομίλου Βόλου. Βέβαια η μικρή μας τράπεζα αίματος αυτή τη στιγμή έχει ξεμείνει… αλλά σίγουρα θα την συμπληρώσουμε.
Αυτούς τους Ροταριανούς λοιπόν, το συμβούλιο μας αποφάσισε να τους τιμήσει με ένα μικρό ενθύμιο για την πράξη τους αυτή.
Παρακαλώ να προσέλθουν στο Βήμα:

  • ο Ροτ. Στ.Μαραβέγιας,
  • ο Ροτ. Απ.Αγιώτης,
  • ο Ροτ. Κυρ. Αλεξανδρίδης,
  • ο Ροτ. Στεργ.Μανώλης
  • ο Ροτ. Π/π Μ.Μουστακαλής
  • ο Ροτ. Αντι/δρος Λ.Κοζανίτης
  • ο Ροτ. Π/π N.Kοντοβάς
  • ο Ροτ. Π/π Κ.Νεμπής

που προσέφεραν 10 φιάλες αίμα στις 30 Μαρτίου και 11 Νοεμβρίου του 2012 αντίστοιχα καθώς και Ο Ροτ. π/προ Γεωρ. Άνθης για να τους παραδώσει τα αναμνηστικά.

[divider_line type=”divider_shadow” opacity=”100″]
[postgallery_grid data_source=”data-4″ orderby=”ASC” slidesetid=”anamnistika_aimodosias_13-6-2013″ content_type=”image” align=”aligncenter” imageeffect=”shadowreflection” lightbox=”yes”][divider_line type=”divider_shadow” opacity=”100″]

Leave a Comment