Δευτέρα 30-9-2013 κοινή συνεστίαση με Ροταριανό Όμιλο Βόλου «ΑΡΓΩ»

Στα πλαίσια των κοινών μας συνεστιάσεων με τον Ροταριανό Όμιλο Βόλου «ΑΡΓΩ» πραγματοποιήσαμε φέτος την πρώτη μας συνάντηση την Δευτέρα 30-9-2013 στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ και ώρα 9:30 μ.μ.
Ομιλητής και τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Βολιώτης ορειβάτης Ν. Μαγγίτσης που κατέκτησε όλες τις γνωστές βουνοκορυφές του Έβερεστ, Κιλιμάντζαρο, Κ2 στα Ιμαλάια και το Νότιο Πόλο.

magkitsis_15Ο κ. Ν. Μαγγίτση έχει κατακτήσει και τις επτά υψηλότερες κορυφές του πλανήτη! Σε όλες τις ηπείρους, και συνδέεται άρρηκτα με το μυθικό βουνό, τον Όλυμπο.

Ο διεθνούς φήμης αθλητής βουνού και ορειβάτης παρουσίασε ένα ημίωρο οδοιπορικό, που μας “έκοψε” την ανάσα, στις ψηλότερες κορυφές της γης, μέχρι της εσχατιές του πλανήτη και με τις πλέον αντίξοες συνθήκες.
“Η πορεία μου στο χώρο των βουνών ξεκινά το 1984, στον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου και το χωριό μου, την Αγριά Πηλίου. Χομπίστας αναρριχητής τότε, με προοπτικές αθλητικής αναρρίχησης, “Ο κάθε ορειβάτης- αναφέρει ο διεθνούς φήμης ορειβάτης- είναι ανήσυχο πνεύμα, περίεργη προσωπικότητα από τη φύση του. Για να φτάσει όμως ένας ορειβάτης ψηλά και να σκαρφαλώσει στα δύσκολα πρέπει να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση, να συμβιβάζεται με τα δύσκολα και τον κίνδυνο, να ζητά πάντα περισσότερα, να βάζει στόχους ψηλούς και να είναι αποφασιστικός και τολμηρός. Η σωματική δύναμη είναι πλεονέκτημα αλλά και προϋπόθεση. Η ψυχική δύναμη, όμως, είναι η αρχή και το τέλος, είναι ότι πιο πολύτιμο έχει ένας ορειβάτης που δεν σταματά στα δύσκολα και ολοκληρώνει τους στόχους του”.
Σε μια πολυήμερη ανάβαση, πάνω από τα 7000 μέτρα υψόμετρο, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και σκληρές αναρριχήσεις, το σώμα δεν αρκεί να αντεπεξέλθει. Τότε, η ψυχική δύναμη είναι αυτή που μας οδηγεί να συνεχίζουμε και να φτάσουμε στην κορυφή. Έτσι πρέπει να είμαστε και στη ζωή μας. Καθημερινά συναντούμε δυσκολίες και προβλήματα που θα πρέπει να είμαστε δυνατοί στην ψυχή για να προχωρήσουμε μπροστά.
Ο ορειβάτης Ν. Μαγγίτσης μας παρουσίασε ένα ημίωρο οδοιπορικό (video), που “κόβει” την ανάσα, στις ψηλότερες κορυφές της γης, μέχρι της εσχατιές του πλανήτη και με τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Τα εύκολα δεν τον προκαλούσαν, “φλέρταρε” με τα δύσκολα και σχεδίαζε τα πρωτοπόρα.
Για την ανάβαση στην κορυφή του Έβερεστ, στη «στέγη» του κόσμου, με 8848 μέτρα υψόμετρο, μας λέει πως ήταν μια φυσική εξέλιξη ενός ανθρώπου που έχει αφοσιωθεί στην αναρρίχηση και στον Ιμαλαϊσμό, στα δύσκολα και τα ανεπανάληπτα. Ο Νίκος Μαγγίτσης μιλά ακόμα και για τη δύναμη ψυχής που χρειάζεται να έχει κάποιος και για το αν αυτή μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες επιλογές, στόχους και κατευθύνσεις της ζωής μας.

[imageeffect image=”4900″ type=”shadowreflection” align=”aligncenter” target=”_self”]
[postgallery_grid id=”grid_” data_source=”data-4″ orderby=”ASC” slidesetid=”koini 30-9-2013 Magkitsis” content_type=”image” columns=”5″ align=”aligncenter” imageeffect=”shadowreflection” lightbox=”yes”]

Leave a Comment

Comment (απαιτούμενο)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Όνομα (απαιτούμενο)
Email (απαιτούμενο)