Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Καταχώρηση σε ημερήσιο τύπο στις 30/3/2012

Η χώρα της Αργούς και των Κε­νταύρων και οι Ροταριανοί Όμιλοι της Μαγνησίας, υποδέχονται τους εκλεγμένους προέδρους και γραμματείς των Ροταριανών Ομί­λων, καθώς επίσης και τους προέ­δρους επιτροπών του Ροταριανού Ιδρύματος, περιόδου 2012-2013, των 41 Ομίλων της 2484 Ελληνι­κής Ροταριανής Περιφέρειας, στο επίσημο εκπαιδευτικό σεμινάριο PETS, που πραγματοποιείται προς την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Οι εργασίες ξεκινούν αύριο Σάβ­βατο 31 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, οτοFORUM των ξενοδοχειακών ε­πιχειρήσεων "Παρκ" και τελειώ­νουν το μεσημέρι της Κυριακής 1 Απριλίου. Τα της υποδοχής και φι­λοξενίας επιμελήθηκαν με πολύ φροντίδα ο πρόεδρος Μίλτος Μουστακαλής και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ροταριανού Ομί­λου Βόλου, ενώ των διαδικαστι­κών θεμάτων και του εν γένει προ­γράμματος, επιμελήθηκε ο εισερ­χόμενος διοικητής Βασίλης Μυ­λωνάς.

Ο εψ. διοικητής Βασίλης Μυλω­νάς, ορθοδοντικός, μέλος του Ρο­ταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, "άριστα τελείν" , αγαπημένος φί­λος, μεθοδικός, επικοινωνιακός και με υψηλούς στόχους, υπηρέ­τησε και υπηρετεί το Ρόταρυ με μεγάλη επιτυχία από πολλές θέ­σεις ευθύνης και η παρουσία του σίγουρα αποτελεί εγγύηση για μια πολύ επιτυχημένη ροταριανή χρονιά. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του σημερινού ροταριανού διοικητή Νίκου Κουζινόγλου. Το διήμερο εκπαιδευτικό πρό­γραμμα περικλείει το σύνθημα του προέδρου του Διεθνούς Ρότα­ρυ 2012-2013 SAKUJI TANAKA "Ει­ρήνη μέσα από την προσφορά" για τους 1.200.000 άντρες και γυ­ναίκες ροταριανούς των 33.000 Ο­μίλων και των 535 Ρ. Περιφερειών, που δρουν και δημιουργούν σε πε­ρισσότερες από 200 χώρες και γε­ωγραφικές περιοχές του κόσμου και είναι δομημένο σε κύκλους, που άπτονται της σύγχρονης ρο­ταριανής λειτουργίας των Ομίλων και του συνεχούς ροταριανού ενδιαφέροντος για ουσιαστική, εθε­λοντική συνεισφορά και οικονομι­κή ενίσχυση του Ρόταρυ οε κοινο­τικά, ανθρωπιστικά, εκπαιδευτικά και υγείας προγράμματα ελληνι­κού, αλλά και διεθνούς ενδιαφέρο­ντος.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά φέτος το ΡETS, η μεγάλη συμμετοχή κα­ταξιωμένων ροταριανών αξιωμα­τούχων, με προεξάρχοντες το δι­οικητή μας Νίκο Κουζινόγλου, τον εψηφισμένο διοικητή Βασίλη Μυ­λωνά, την εψηφισμένη διοικητή της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας Κατερίνα Κοτσαλή-Παπαδημητρίου, τους εκπροσώπους των Ρο­ταριανών Περιφερειών 2451 FARID GEBRAN και της 2470 Μιχάλη Βα­ρώτσο, των προδιοικητών Γιώρ­γου Βασιλικιώτη, Βαοίλη Ιατρό-πουλου, Χάιντς Κούνιο, Σώτου Σωτηρίου, Κώστα Κώτση, Βασίλη Χρηστάρα, Αρη Ζάχου, Πάνου Θεοδωρόπουλου, Αρη Ζάχου και του υηοδεδειγμένου διοικητή Βα­σίλη Μακρή.

Στο τηλεοπτικό κανάλι ΤRΤ και τη σημερινή μεσημβρινή εκπο­μπή του Σωτήρη Πολύζου, θα φι­λοξενηθεί ο εψ. διοικητής της 2484 Ρ.Π. Βασίλης Μυλωνάς. Σήμερα το βράδυ στο "Παρκ" με­τά τη συνάντηση γνωριμίας των συνοδών, μελών για τους συμμε­τέχοντες Ροταριανούς των 2484 και 2470 Ρ. Περιφερειών, ο φιλο­ξενών Ροταριανός Ομιλος Βόλου θα παραθέσει δεξίωση με την ευ­γενική συμμετοχή του μουσικού σχήματος "Μπουάτ". Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένε­ται το συνέδριο της 2484 Ροτα­ριανής Περιφέρειας, που φέτος πραγματοποιείται οτη Μυτιλήνη και τις εγκαταστάσεις του ξενοδο­χείου "Ηλιοτρόποιο", από 20 έως 22 Απριλίου. Το συνέδριο θα τιμή­σει η εκπρόσωπος του προέδρου του Διεθνούς Ρόταρυ CHARLOTTE MORRI της 1820 Ρ. Περιφέρειας. Ο διοικητής μας Νίκος Κουζινόγλου και η σύζυγος του Ράνια, με τους φίλους ροταριανούς της Μυτιλή­νης, μας περιμένουν... με πολλή α­γάπη.

Σήμερα το πρωί οι ροταριανοί του Βόλου, από τις 09.00 έως τις 13.00 στον αύλειο χώρο της πρώην Νο­μαρχίας Μαγνησίας θα πραγμα­τοποιήσουν την καθιερωμένη ε­τήσια εθελοντική τους αιμοδοσία.

Εκλογή μελών:
Ο τρόπος επιλο­γής των μελών ενός Ροταριανού Ομίλου είναι μοναδικός. Για να κα­ταστεί ο Ροταριανός Όμιλος ένα πραγματικό "σταυροδρόμι κοινω­νικού επιμελητηρίου" στο οποίο να συναντώνται τα συμφέροντα και οι κατευθύνσεις δραστηριότη­τας της κοινωνίας κάθε περιοχής, τα μέλη του εκλέγονται με βάση το κάθε αναγνωρισμένο επάγγελ­μα ή απασχόληση που ασκείται στην πόλη ή περιοχή του όπου που εδρεύει ο Όμιλος. Αξίζει να α­ναφερθεί ότι αναλογικά η αριθμη­τική συμμετοχή κάθε κατηγορίας επαγγέλματος, δεν μπορεί να υ­περβαίνει το 10/ο του συνολικού αριθμού των μελών, ενώ η Ροτα­ριανή ιδιότητα μέλους δεν καλύ­πτεται μόνον από την οικονομική τακτοποίηση, αλλά από την απα­ραίτητη προϋπόθεση τακτικής ενεργητικής συμμετοχής του μέ­λους στις εβδομαδιαίες συνεστιά­σεις του Ομίλου.

Ροταριανό Ίδρυμα:
Μέσω του Ρο­ταριανού Ιδρύματος υλοποιού­νται μεγάλα εκπαιδευτικά και αν­θρωπιστικά προγράμματα προσφοράς υπηρεσιών όπως: Το πρό­γραμμα Polio-plus για την εξάλει­ψη παγκοσμίως της πολιομυελίτι­δας με συγκέντρωση μέσω του Ρό­ταρυ κεφαλαίων 555.000.000$, που διατίθενται εξ ολοκλήρου στην υποστήριξη δράσεων εμβο­λιασμού από την Παγκόσμια Πρω­τοβουλία Εξάλειψης της Πολιο­μυελίτιδας (Π.Π.Ε.Π.). Το πρόγραμμα πρεσβευτικών υ­ποτροφιών, το μεγαλύτερο ιδιωτι­κά χρηματοδοτούμενο πρόγραμ­μα διεθνών προδιαγραφών, το διε­θνές πρόγραμμα ομάδων ανταλ­λαγής μελέτης για νέους και νέες, οι χορηγίες σε καθηγητές Πανεπι­στημίων και ειδικούς, για να διδά­ξουν ή να εκπαιδεύσουν ομάδες ανθρώπων σε αναπτυσσόμενες χώρες, η υλοποίηση μεγάλων αν­θρωπιστικών και φιλανθρωπικών προγραμμάτων διεθνώς, που αφο­ρούν στην πείνα, την υγεία, το νε­ρό και το περιβάλλον, είναι μερι­κοί από τους τομείς που το Ρότα­ρυ δραστηριοποιείται. Το Ρόταρυ είναι σύμβουλος του ΟΗΕ για ανθρωπιστικά και εκπαι­δευτικά προγράμματα και ακόμα συνεργάζεται με καταξιωμένες διεθνείς οργανώσεις όπως: Η UNICEF,η UΝΕSCΟ, η Παγκό­σμια Οργάνωση Υγείας και το Κέ­ντρο Ελέγχου και Πρόληψης Α­σθενειών.

Του ρ. Αντώνη Ζιούρα

http://www.rotaryclubvolos.gr/wp-content/gallery/press/30_3_12/rot_new_30_3_12.jpg

Τομείς στόχευσης του Ρόταρυ
magnifiercross