Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Κυριακή 17 Αυγούστου αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Γούναρη.

Την Κυριακή 17 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία της Ζαγοράς Πηλίου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του σπουδαίου καλλιτέχνη του ελαφρού τραγουδιού Νίκου Γούναρη. Η προτομή φιλοτεχνήθηκε με χρηματοδότηση του μεγάλου δωρητή του Ομίλου μας, ροταριανού Λάμπη Τσιμά , υπό την αιγίδα του Ροταριανού Ομίλου Βόλου.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Μουρεσίου – Ζαγοράς και παρέστησαν, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Αντώνογλου – Κασσαβέτης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γιώργος , ο πρόεδρος και μέλη του Ομίλου μας και πλήθος κόσμου από την περιοχή.
Συντονιστής και εκφωνητής της εκδήλωσης ο αειθαλής κ. Τάσος Μητρογώγος.
Ο πρώτος ομιλητής , πρόεδρος του Ομίλου μας ροτ. Κυριαζής Αλεξανδρίδης, αναφερόμενος στην ροταριανή του χρονιά 2014-15, αφιερωμένης στον πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα, υπέδειξε ως συγκεκριμένη εφαρμογή των δύο εννοιών , ακριβώς την αξιέπαινη χορηγία του ροτ. Λάμπη Τσιμά και ιστόρησε την μεγάλη πορεία συνεχούς προσφοράς του ομογενούς ευεργέτη.
Ο δήμαρχος Μουρεσίου Ζαγοράς, αναφέρθηκε επίσης στην γενναιόδωρη χειρονομία του χορηγού, υποδεικνύοντάς τον σαν παράδειγμα προς μίμηση και καλώντας τον για τον επιβαλλόμενο χαιρετισμό.
Ο ροτ. Λάμπης Τσιμάς, καταφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε ευγενικά τον κύριο δήμαρχο και τους κατοίκους για την φιλοξενία, τονίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση το βαθύτερο νόημα της δωρεάς του, που σαφώς δεν είναι η διακόσμηση απλά και μόνο της κεντρικής πλατείας, αλλά το αιώνιο πολιτιστικό μήνυμα της. Δεν παρέλειψε βέβαια, σαν επιχειρηματίας, να υπογραμμίσει την αναπτυξιακή ανταποδοτικότητα που μπορεί να έχει η παρουσία ενός έργου τέχνης στον τόπο, όπως και οι ευκαιρίες για νέες πρωτοβουλίες με αφορμή την γενέτειρα πόλη μιας σημαντικής προσωπικότητας.
Ο δήμαρχος κ. Γιώργος Αντώνογλου – Κασσαβέτης , επέδωσε τιμητική πλακέτα στον ροτ. Λάμπη Τσιμά.
Τέλος εκλήθη ο γιος του Νίκου Γούναρη ο οποίος επίσης τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπληρώθηκε με μουσική και τραγούδια του αξέχαστου Γούναρη.

Τομείς στόχευσης του Ρόταρυ
magnifiercross