Κυριακή 17 Αυγούστου αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Γούναρη.

[imageeffect image=”5843″ type=”shadowreflection” lightbox=”yes” target=”_self”][postgallery_grid id=”grid_” data_source=”data-4″ orderby=”ASC” flickr_set=”No username entered” slidesetid=”Gounaris_zagora_rovolou_17-8-2014″ content_type=”image” columns=”1″ align=”aligncenter” imageeffect=”shadowreflection” lightbox=”yes”]

Την Κυριακή 17 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία της Ζαγοράς Πηλίου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του σπουδαίου καλλιτέχνη του ελαφρού τραγουδιού Νίκου Γούναρη. Η προτομή φιλοτεχνήθηκε με χρηματοδότηση του μεγάλου δωρητή του Ομίλου μας, ροταριανού Λάμπη Τσιμά , υπό την αιγίδα του Ροταριανού Ομίλου Βόλου.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Μουρεσίου – Ζαγοράς και παρέστησαν, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Αντώνογλου – Κασσαβέτης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γιώργος , ο πρόεδρος και μέλη του Ομίλου μας και πλήθος κόσμου από την περιοχή.
Συντονιστής και εκφωνητής της εκδήλωσης ο αειθαλής κ. Τάσος Μητρογώγος.
Ο πρώτος ομιλητής , πρόεδρος του Ομίλου μας ροτ. Κυριαζής Αλεξανδρίδης, αναφερόμενος στην ροταριανή του χρονιά 2014-15, αφιερωμένης στον πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα, υπέδειξε ως συγκεκριμένη εφαρμογή των δύο εννοιών , ακριβώς την αξιέπαινη χορηγία του ροτ. Λάμπη Τσιμά και ιστόρησε την μεγάλη πορεία συνεχούς προσφοράς του ομογενούς ευεργέτη.
Ο δήμαρχος Μουρεσίου Ζαγοράς, αναφέρθηκε επίσης στην γενναιόδωρη χειρονομία του χορηγού, υποδεικνύοντάς τον σαν παράδειγμα προς μίμηση και καλώντας τον για τον επιβαλλόμενο χαιρετισμό.
Ο ροτ. Λάμπης Τσιμάς, καταφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε ευγενικά τον κύριο δήμαρχο και τους κατοίκους για την φιλοξενία, τονίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση το βαθύτερο νόημα της δωρεάς του, που σαφώς δεν είναι η διακόσμηση απλά και μόνο της κεντρικής πλατείας, αλλά το αιώνιο πολιτιστικό μήνυμα της. Δεν παρέλειψε βέβαια, σαν επιχειρηματίας, να υπογραμμίσει την αναπτυξιακή ανταποδοτικότητα που μπορεί να έχει η παρουσία ενός έργου τέχνης στον τόπο, όπως και οι ευκαιρίες για νέες πρωτοβουλίες με αφορμή την γενέτειρα πόλη μιας σημαντικής προσωπικότητας.
Ο δήμαρχος κ. Γιώργος Αντώνογλου – Κασσαβέτης , επέδωσε τιμητική πλακέτα στον ροτ. Λάμπη Τσιμά.
Τέλος εκλήθη ο γιος του Νίκου Γούναρη ο οποίος επίσης τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπληρώθηκε με μουσική και τραγούδια του αξέχαστου Γούναρη.

Leave a Comment