Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Επανένταξη … εκ βαθέων εξομολόγηση

Ροταριανέ Πρόεδρε Γιάννη ,Ροταριανέ Πρόεδρε Κώστα, Φίλοι ροταριανοί.

Ιδιαίτερη βραδιά απόψε, όχι μόνον για τον τέως πρόεδρο Γιάννη αλλά όπως θα διαπιστώσετε και για μένα.

Ο Γιάννης Παπουτσιδάκης, για τους νεώτερους γεννήθηκε το 1953 στο Βόλο. Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Αθηνών, Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές αποκτώντας Master στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Warwick. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως στρατιωτικός Διερμηνέας .
Από το 1981 και μέχρι το 2014 υπηρέτησε αρχικά στην ΙΟΝΙΚΗ Τράπεζα και στη συνέχεια την ALPHA BANK. Εργάστηκε πρώτα ως αναλυτής στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών για 14 χρόνια και στη συνέχεια για 19 χρόνια ως Διευθυντής των Καταστημάτων Λαμίας, Βόλου, Καρδίτσης, Λειβαδιάς, Νεαπόλεως Βόλου και τέλος Ιτέας Φωκίδας, όπου και ολοκλήρωσε τον με πολύ ταλαιπωρία και περιπλάνηση, τα τελευταία χρόνια εργασιακό του βίο. Κάτι άλλωστε που έγινε αιτία να στερηθεί το Ρόταρυ. Είναι παντρεμένος από το 1982 με τη Βασιλική Λουλούδη και έχει δύο παιδιά. Την Κέλλυ, Δικηγόρο Θεσσαλονίκης και το Γιώργο, πτυχιούχο της Σχολής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Και έρχομαι σε εκ βαθέων…. εξομολογήσεις φίλοι μου.
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος απόψε με την επανένταξη του προ-προέδρου Γιάννη, γιατί μαζί του με συνδέουν τρείς ιδιαίτερες ροταριανές στιγμές – περίοδοι της ροταριανής μου πορείας.
Η πρώτη, το 1985 - 1986 όταν είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος στον Όμιλο και όταν ο Γιάννης ξεκίνησε τα πρώτα του αναγνωριστικά βήματα, στον ροταριανό κόσμο. Ενστερνίστηκε και αγκάλιασε γρήγορα την ροταριανή κουλτούρα και φιλοσοφία, διαγράφοντας μία πορεία, με ουσιαστική συμμετοχή και συμβολή στα δρώμενα του Ομίλου. Υπηρέτησε κατά τον καλύτερο τρόπο τον Όμιλο, ως Σύμβουλος – Γραμματέας - Αντιπρόεδρος, Πρόεδρος και Ταμίας της περιφέρειας.
Ακόμη ο Γιάννης βοήθησε καθοριστικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα στον θεσμό των Ανταλλαγών Νέων, όταν ήμουν υπεύθυνος του προγράμματος Ανταλλαγών Νέων της τότε ενιαίας 2470 Ροταριανής Περιφέρειας. Επίσης ανέλαβε και μετέφρασε, όλο το υλικό του Διεθνούς Rotary, που αναφερόταν στις διαδικασίες και τα σωστά βήματα δημιουργίας νέων ομίλων, προσφέροντας με το έργο του ένα μοναδικό, εντελώς απαραίτητο και πολύ χρηστικό εργαλείο, όχι μόνον στους υπεύθυνους αξιωματούχους επέκτασης, αλλά και σε όλους τους ομίλους της Ροταριανής Περιφέρειας.
Η δεύτερη στιγμή ήταν το 1992 όταν ως ιδρυτικός Πρόεδρος του Ομίλου Αργώ , παρέλαβα σε επίσημη πολυομιλική συνεστίαση σε αυτόν εδώ το χώρο, την χάρτα αναγνώρισης του νέου Ομίλου και στην διάρκεια της οποίας, ο πρόεδρος της χρονιάς και φίλος καρδιάς Γιάννης Παπουτσιδάκης, εκ μέρους του Ομίλου Βόλου, με τίμησε με τα διακριτικά του Paul Harris Fellow, για την δημιουργία των ροταριανών Ομίλων Αλμυρού - Αργώ Βόλου, καθώς και για την συμβολή μου στην ανασύσταση του ροταριανού ομίλου Λαμίας.
Και έρχομαι στην τρίτη στιγμή. Ακόμα έως και σήμερα, δεν μπορώ να ξεχάσω ποτέ ένα Συμβόλαιο τιμής. Ίσως το πρώτο και μοναδικό στα ροταριανά χρονικά, που συντάχτηκε μετά από απόφαση της ολομέλειας του Ομίλου Βόλου, από τον τότε Πρόεδρο Γιάννη Παπουτσιδάκη και τον αείμνηστο τέως πρόεδρο Γιώργο Παπαιωάννου. Όταν συντάχτηκε λοιπόν το παραπάνω συμβόλαιο, κλήθηκα και προσυπέγραψα με τους εκπροσώπους του Ομίλου Βόλου, ένα Συμβόλαιο τιμής, με το οποίο αναλάμβανα την απαρέγκλιτη ηθική υποχρέωση, ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα και όταν εκλείψουν οι ειδικοί λόγοι παραμονής &παρουσίας μου στον νέο Όμιλο Αργώ, θα πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψω στην φυσική μου ροταριανή στέγη. Δηλαδή στον Όμιλο του Βόλου, όπως Βέβαια, και τελικά έγινε . Στιγμές και σκηνές, που ασφαλώς άφθαρτες, σφραγίζουν, αγαπητοί μου φίλοι τον ροταριανό κόσμο κάποιου.
Τέως πρόεδρε, Φίλε μας Γιάννη, Σε καλωσορίζουμε ξανά, με πολύ αγάπη, στην ροταριανή μας παρέα.

Του ρ.π.Προέδρου Α. Ζιούρα

Τομείς στόχευσης του Ρόταρυ
magnifiercross