Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Αλλαγές Ηγεσίας … στην Μαγνησιώτικη γη.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή η βραδιά αλλαγής Ηγεσίας των Ροταριανών και Rotaract Ομίλων της Μαγνησιώτικης γης. Μέσα σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, γεμάτη Συναδέλφωση – Συμπόρευση και παλμό, ο Ροταριανός τροχός ολοκλήρωσε τον ετήσιο κύκλο του κατά τον καλύτερο τρόπο, στους φιλόξενους χώρους της «Φίλιας Γης» του ροταριανού Κοσμήτορα Μιλτιάδη Μουστακαλή.Οι 170 συμμετέχοντες και η πολυποικιλότητα εκπροσώπων πολιτικών, στρατιωτικών, παραγωγικών τάξεων ,φορέων και συλλόγων, έδωσαν ένα εντυπωσιακό στίγμα μεγέθους του Ροταριανού κόσμου, των φίλων της Ροταριανής κίνησης και της αποδοχής του ρόλου που διαδραματίζει το Ρόταρυ στην κοινωνία της Μαγνησίας.
Ξεχωριστές όπως πάντοτε οι δροσερές… νεανικές παρουσίες των μελών και φίλων του ιδιαίτερα δραστήριου Ομίλου Rotaract.
Αξιοζήλευτο πραγματικά κατά κοινή ομολογία, την ροταριανή χρονιά που πέρασε, το πνευματικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο των Ομίλων, χάρις τον σωστό προγραμματισμό και τις άοκνες προσπάθειες των απερχομένων προέδρων , Γιάννη Κουκορίνη Ρ.Ο. Βόλου – Νίκου Σερβετά Ρ.Ο. Αργώ – Ασημένιας Άνθη Ομίλου Rotaract. Δραστήριοι και πολλά υποσχόμενοι… οι νέοι πρόεδροι. Στον Ρ.Όμιλο Βόλου την προεδρική σκυτάλη παρέλαβε ο πολύ μεθοδικός ρ. Στυλιανός Μαραβέγιας, πλαισιούμενος από τους ρ. Αντιπροέδρους Αντώνη Ζαχαρακόπουλο – Γιώργο Τσαμπούρη, τον Γραμματέα Τάσο Μαράτο, τον Ταμία Γιάννη Κινατσίδη , τον Κοσμήτορα Μιλτιάδη Μουστακαλή, τον ειδικό Ταμία Γιάννη Παπουτσιδάκη και τον ειδικό Γραμματέα Δημήτρη Αποστολάκο. Στον Ρ. Όμιλο Αργώ, Πρώτος μεταξύ Ίσων ο ρ.Σπύρος Δεσύλλας ξεκίνησε με υψηλούς στόχους την νέα ροταριανή χρονιά, συνεπικουρούμενος από τους ρ. Αντιπροέδρους Θανάση Σταυρίδη – Γιάννη Καραγκιόζο, τον Γραμματέα Γιάννη Μαμούρα, τον Απόστολο Μιχαηλίδη στην θέση του Ταμία και Κοσμήτορα τον Γιώργο Ραπτόπουλο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αργούς συμπληρώνουν, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Θεόδωρος Ανδρέου, ο Κώστας Καραγιάννης Υπεύθυνος λειτουργίας Ομίλου, ο ειδικός Γραμματέας Παναγιώτης Αθανασαράκης και το μέλος Θεόφιλος Βούλγαρης.
Υπέροχο σε ώριμες σκέψεις, ιδέες και οράματα το Rotaract δίδυμο της απερχόμενης Προέδρου Ασημένιας Άνθη και της νέας Προέδρου Ιλόνας Κεσίδου, που φέτος στο Διοικητικό Συμβούλιο, θα έχει για συνεργάτες, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Καβαζίδη, την Αθηνά Ελευθερίου Γραμματέα και τον Μaarten Jongkind Ταμία.
Το Ρόταρυ είναι ένα κοινωνικό επιμελητήριο και ένας Παγκόσμιος οργανισμός επιχειρηματικών και επαγγελματικών στελεχών που αριθμεί 1.300.000 μέλη ενταγμένα σε 34.000 ομίλους και 170 χώρες. Έχει σαν στόχο την συναδέλφωση, την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και την συμβολή στην διεθνή κατανόηση και ειρήνη.
Με προσφορά μεγαλύτερη από 100.000.000$ ετησίως, το Ρόταρυ έχει αναγνωριστεί ως ο μεγαλύτερος ιδιωτικός οργανισμός εκπαιδευτικών υποτροφιών. Ενδεικτικά, συνεργάζεται με εξειδικευμένα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, που μέσω των υποτροφιών του, εκπαιδεύουν επαγγελματίες διαμεσολαβητές της ειρήνης και της επίλυσης διακρατικών κρίσεων.
Το Ρόταρυ δεν επιδιώκει και δεν επιθυμεί να υποκαταστήσει ή να αναμιχθεί σε οποιαδήποτε Θρησκευτική ή Πολιτική οργάνωση. Αντιθέτως πιστεύει ότι ο Ροταριανός πρέπει να παραμένει πιστός στην Θρησκεία του και νομιμόφρων πολίτης της χώρας του.

Αντώνης Ζιούρας


Ομιλία Προέδρου κ Μαραβέγια


Ως Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Βόλου σας ευχαριστώ που κοσμείται με την παρουσία σας την αποψινή σημαντική συνεστίαση Αλλαγής Ηγεσίας του Ροταριανού Ομίλου Βόλου, του Ροταριανού Ομίλου Βόλου «ΑΡΓΩ» και του Ομίλου Rotaract.

Μια ροταριανή χρονιά πέρασε και φτάσαμε στην σημαντικότερη ίσος βραδιά της χρονιάς.

Σε μια βραδιά απολογισμού για το τι πράξαμε, τι δεν πράξαμε και για το τι θα μπορούσαμε να πράξουμε.

Μια βραδιά ευθύνης για το ποιους εμπιστευόμαστε για τη διοίκηση του Ομίλου, τι τους αφήνουμε σαν παρακαταθήκη, πόσο αποφασισμένοι είμαστε να σταθούμε δίπλα τους, αρωγοί με τη γνώση και την εμπειρία που αποκομίσαμε από τις δικές μας ημέρες και για το πόσο διατεθειμένοι είμαστε να συμβάλλουμε με τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία μας στις δράσεις του Ομίλου μας ......

Διαβάστε όλη την ομιλία εδώ


Ομιλία Απερχομένου Προέδρου κ. Κουκορίνη


Την χρονιά αυτή που διανύουμε το Διεθνές Ρόταρυ γιορτάζει τα 111 χρόνια ζωής του, 111 χρόνια παγκόσμιας προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, τα έργα του πολλά που δύσκολα αποτυπώνονται σε λίγες γραμμές με μεγάλη όμως ανταπόκριση σε παγκόσμιο επίπεδο με κυρίαρχα την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας την πρόσβαση σε καθαρό νερό σε χώρες του τρίτου κόσμου την εκπαίδευση και πάρα πολλά άλλα......

Διαβάστε όλη την ομιλία εδώ

 

 

Τομείς στόχευσης του Ρόταρυ
magnifiercross