Εγκαίνια Νέας Πτέρυγας Χημειοθεραπείας από τον ευεργέτη Χαράλαμπο Τσιμά

Εγκαίνια Νέας Πτέρυγας Χημειοθεραπείας από τον ευεργέτη Χαράλαμπο Τσιμά

Την ∆ευτέρα 4 Σεπτεμβρίου , το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου , τίμησε τον μεγάλο Ευεργέτη, ροταριανό Λάμπη Τσιμά. Μέσα από μια σεμνή και γεμάτη συγκίνηση τελετή , ο ∆ιοικητής του Νοσοκομείου , το νοσηλευτικό προσωπικό , οι φίλοι του Νοσοκομείου, οι αρχές της πόλης μας ο Σύλλογος Καρκινοπαθών , Εγκαινίασαν την καινούργια πτέρυγα Χημειοθεραπείας η οποία είναι και αυτή προσφορά του ροτ. Λάμπη Τσιμά. Προς τιμήν του όλη η πτέρυγα πήρε το όνομα του. Και βέβαια το έργο του και η προσφορά του ‘δεν σταματά εκεί’ , όπως εξήγγειλε ο ίδιος . Όνειρό του είναι να γίνει ο ξενώνας φιλοξενίας συγγενών των ασθενών. Είναι μεγάλη η τιμή για τον Ρ.Ο. Βόλου , του οποίου ο Λάμπης Τσιμάς υπήρξε πρόεδρος , και συνεχίζει να είναι αρωγός στην κάθε του προσπάθεια.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν τρεις ∆ιοικητές της 2484 Περιφέρειας του ∆ιεθνούς Ρόταρυ. Ο απερχόμενοςροτ. ∆ιοικητής Κώστας Πετρίδης με τη σύζυγό του Χρύσα, από την ∆ράμα. η νυν ροτ. ∆ιοικήτρια Χρύσα Τσελέπη , από την Καβάλα και ο εισερχόμενος ροτ. ∆ιοικητής Θεόδωρος Ασπασίδης από την Θεσσαλονίκη, πλαισιωμένοι απο πολλούς ροταριανούς των δύο Ροταριανών Ομίλων του Βόλου

Με αφορμή την τελετή εγκαινίων της νέας Μονάδας Χημειοθεραπείας του Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου, μέρος της οποίας ανακατασκευάστηκε χάρη στην σημαντική οικονομική δωρεά του κ. Τσιμά, η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων συγχαίρει σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά εποχή κάθε πρωτοβουλία πολιτών, ώστε να εκσυγχρονισθούν νοσοκομεία και χώροι που παρέχουν υπηρεσίες υγείας στους συνανθρώπους μας, σφυρηλατώντας ανθρωπιστικά πρότυπα σε μια εποχή που η αξιακή κρίση καθιστά επιτακτική ανάγκη την μίμησή τους.

Όπως αναλυτικότερα αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ευχόμαστε η πολύτιμη προσφορά του βολιώτη ευεργέτη κ. Τσιμά να αποτελέσει ένα ζωντανό παράδειγμα ανθρωπισμού και ζωής.

Είναι πολύ σημαντικό στη σημερινή εποχή να υπάρχουν συνεργασίες και συμμαχίες όπου πετυχαίνονται πολλά. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους ∆ήμους, τα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και την 5η ΥΠΕ, εκπονώντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο «με στόχο να στηρίξουμε τον συνάνθρωπο σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία» όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ 2014-2020 σημαντικά έργα και δράσεις που έχουν να κάνουν με τον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πολιτικής, στο Νομό Μαγνησίας.

ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ

Αναμφίβολα μεγάλης σημασίας η δωρεά του Χαράλαμπου Τσιμά στο Νοσοκομείο Βόλου για την επέκταση της Μονάδας Χημειοθεραπείας, το νέο τμήμα της οποίας εγκαινιάστηκε προχθές.

Μόνο που δεν πρέπει να λησμονούμε και τους στυλοβάτες αυτής της προσπάθειας. Αναφερόμαστε στη συμβολή των Φίλων του Νοσοκομείου Βόλου, και ειδικά της προέδρου Αγνής Σκουζού, που έτρεξαν, παρακάλεσαν, αγωνίστηκαν για να συσταθεί αρχικά το τμήμα, το οποίο χάρη στις δωρεές του κ. Τσιμά και την προσφορά του ογκολόγου Γιώργου Ρήγα κατάφερε να εξελιχθεί σε μονάδα. «Καημός» ήταν για τους Φίλους του Νοσοκομείου η δημιουργία του τμήματος χημειοθεραπείας, όπως άλλωστε και του ξενώνα για τους συγγενείς των ασθενών, που επίσης ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει ο κ. Τσιμάς.

Ε.Χ.